Är ni less på att ge pengar i present till barn?

Jag är less på att ge pengar i present! Det är så himla tråkigt att ge pengar när barnen fyller år eller vid Julafton. Men vad ska man göra?

Man kan ju alltid intala sig att ”det är ju bra att de kan få välja själva vad de vill ha”, men blir det alltid så bra?

Jag tycker att det är roligt att ge bort något speciellt när det vankas högtid. Vad tycker ni? Jag lägger gärna lite tid på att hitta något lämpligt, eller kanske hitta något som de inte har önskat men som de kan bli överraskad av.

Jag tycker även att det känns kul att ibland välja något som känns lite extra, även om det kostar en liten slant till. Hellre en enda fin present, än en massa klappar eller paket som innehåller leksaker i plast och som glöms bort redan några timmar efter att de mottagit dem…!

Men, det har blivit svårare och svårare att komma fram till en bra presentidé. Och det är då man fått ta till nödgreppet med att ge pengar i present…

Men,

Nu har jag hittat en bra present som jag vill tipsa om! En riktigt fin barnklocka!

Tänk, man har nästan glömt bort att det finns analoga klockor…

I veckan när jag surfade runt på internet hittade jag galet snygga barnklockor från Skånska Torekovs barnklockor! Kolla på den här länken så får ni se!

Torekovs barnklockor har tagit fram precis det jag önskade. En present jag kan ge till mitt barn som är en klok gåva. Samtidigt är det en present som finns kvar. Ett minne. Jag kommer själv ihåg min första klocka. Gör ni?

Dottern är 7 år och ska börja skolan till hösten, och när jag läser igenom deras hemsida och blir påmind av ”hur ska hon lära sig klockan utan klocka” så skäms jag nästan… Vi har inte tänkt på det. Vi har inga klockor på väggarna i lägenheten och hon har ingen klocka…

Jag har även funderat på det som beskrivs i deras blogg avseende ”är mobiltelefoner eller smartwatches nyttiga för barn?”. Läs deras blogg. Många kloka ord.

Visste ni att antalet barn som är ordinerade sömnpiller och ångestdämpande medicin har femdubblats de senaste 10 åren? Det känns ju inte klokt. Många forskare kopplar det till sömnsvårigheter, stress och ångest i samband med mobiltelefonanvändning.

Så, Det blir en barnklocka från Torekovs till dottern i julklapp!