Ponycycle – den populära leksaken för hästintresserade

Leksaker i form av hästar har alltid varit populärt hos barn, både bland killar och tjejer. Att ha en riktig häst är drömmen för många och det är förstås inte riktigt samma sak att sitta på golvet och leka med en liten leksakshäst. När du vill uppgradera leksakshästen ett steg så är det dags att börja överväga en ponycycle.

Med en ponycycle som leksak kombinerar du rörelse och hästintresse utan att behöva investera i en riktig häst. Det är säkerligen en av anledningarna till att ponycycle är ett perfekt val för föräldrar till hästintresserade barn. Det är också en bra idé att testa ponycycle som leksak om ditt barn ännu inte har ett hästintresse men du vill odla intresset för ridning och hästar.

Vad är en ponycycle?

Ponycycle har faktiskt funnits i många år men troligtvis hade du inget liknande när du var liten. Det är en liten häst på hjul som barnet kan sitta på. Med hjälp av barnets rörelse så går hästen framåt och ger en känsla av att rida. Det kräver koordination, motorik och rörelse vilket är ett plus då barn idag har alltmer stillasittande vanor.

Utöver att rida på hästen så är det även kul att borsta manen, kanske göra flätor på den och pyssla om den. Det går att få tag i tillbehör och bara fantasin sätter gränser för vilka andra leksaker som går att kombinera i leken med en ponycycle. Förbered dig på stallbygge och hästutställning i vardagsrummet.

Ditt hästintresserade barn kommer att älska den här leksaken och det är svårt att motstå att hoppa upp på den mjuka hästryggen och ta en ridtur. Hästen är stabil och går enbart framlänges på ett jämt och plant underlag. De flesta modeller är även försedda med broms och stigbygel eller pedaler. Det krävs ingen el eller batterier, hästen rör sig genom mekanik precis som leksakerna gjorde på den gamla goda tiden.

För att ditt barn ska kunna fortsätta leka med sin favoritleksak när hen växer så finns ponycycle i flera olika storlekar. Den minsta är rekommenderad från cirka 3 år.

Det finns alltså olika varianter och modeller av ponycycle och därför är det bra att göra en jämförelse innan du bestämmer dig. Ska det vara en brun verklighetstrogen häst eller en vit enhörning?

Historien bakom ponycycle som leksak finns att läsa på Ponycycle.com. Hitta ditt barns nya favoritleksak idag!