Glitter, Glitterfärg och Teamwork

När Mascha Vang flyttade till Kolding behövde familjens nya hus renoveras. I samband med det fick barnen välja att måla en vägg  – en ”galen” sådan – i sina respektive sovrum… och vem säger nej till glitter?

I samband med renoveringen fick barnen skapa sin egen vilda vägg i respektive rum. Emilie har valt en blå glitterfärg, eftersom blått är hennes favoritfärg – och vilken tjej är inte galen i glitter?

“Om du vill göra något läckert, coolt eller imponerande för barnen, är det ett ganska bra sätt att ge dem något mycket speciellt och dessutom på ett ganska enkelt sätt.”

Även om familjen har målare som jobbar i hela huset, har de valt att måla denna vägg själva i barnrummet.

“Jag tycker att det är en bra idé att skapa några roliga minnen tillsammans från början och göra något tillsammans som ny familj, där vi också kan arbeta ihop, alla tillsammans och hjälpa varandra”, skriver Mascha.

Färgen produceras av Primacol som vi säljer här på Gebenna. Glitterfärgen heter Let´s Shine och är från vår serie Decorative. Här har vi ett brett urval av våra olika effektfärger.

Emilie har valt färgen Montreal – en vacker, matt blå färg. Det är något lättare att se glittret i verkligheten, då effekten intensifieras beroende på hur ljuset träffar silverpartiklarna i färgen.

“På avstånd ser ytan vanlig ut, men när du kommer in i rummet glittrar det på ett passande och vackert sätt, utan att vara antingen för lite eller för mycket.”

Enligt Mascha kan alla, som vågar svinga en färgroller eller en pensel, göra detta. Färgen är redo att användas – det enda som ska till är att blanda ner glittret (som finns i den medföljande påsen) och var noga med att röra om ordentligt.

Glittervägg på ett par timmar med Let´s Shine

Let’s Shine från Primacol är en dekorativ väggfärg vars tusentals glitterpartiklar intensifieras beroende på hur ljuset landar på ytan.

Let´s Shine fungerar precis som normal och tonad målarfärg – enda skillnaden är att här medföljer glittret i förpackningen (glittret finns i en liten påse som ligger separat mellan de två locken).

  • Öppna hinken med färg och rör om ordentligt.
  • Tillsätt glittret som ligger i en egen påse mellan de två locken.
  • Produkten ska nu röras om noggrant ännu en gång så att glitterpartiklarna fördelas jämnt – tänk dock på att röra försiktigt.

Vi rekommenderar att du målar två lager och att använda färgen inom 24 timmar för att uppnå bästa resultat och effekt.

Tips från oss!

Bestäm själv hur mycket eller lite glitter du vill använda – men en hel påse ger en subtil effekt. Du kan naturligtvis blanda i glittret redan från början när du målar det första skiktet men vill du ha en riktigt härligt gnistrande effekt så blanda allt glitter i färgen innan du målar det sista skiktet.

Tänk utanför boxen och måla taket med Let´s Shine! Viktigt att tänka på här är att jobba med bra ljuskällor som framhäver glittret.