Kalkfärg i beige

Beige kalkfärg är alltid ett säkert val! De beigea nyanserna kan kombineras med i stort sett alla andra sorters kulörer för att ge ett snyggt helhetsintryck. Beige kalkfärg finns i en mängd olika nyanser, både kalla och varma, neutrala och med olika undertoner. Den beigea färgskalan är bred och går från mycket delikata, subtila och ljusa, nästan vita nyanser, till varma gula sandfärger, över i svala greige nyanser och slutar sedan i en mörkare gråbrun variant: Beige färg finns med många olika undertoner; både kallt och varmt, rosa, lila, grönt m.fl.

På den här sidan har vi samlat alla våra beige färger av kalkfärg, så titta runt och bli inspirerad!

Beige kalkfärg

Beige kalkfärg finns, som tidigare nämnt, i en mängd olika nyanser beroende på vilka undertoner kulören har. De gyllene beige färgerna har gula eller ockrafärgade undertoner, vilket ger dem en fin värme utan att de ser gula ut. Om du går med en beige med gröna eller mörka undertoner kommer färgen att förvandlas till den moderna greige, som är det perfekta alternativet mellan grått och beige – värmen i den klassiska beige kulören har ersatts med svala toner som garanterar dig ett snyggt och minimalistiskt uttryck.

Drömmer du om en mer feminin kalkfärgsvägg kan du med fördel satsa på en rosa-beige kulör som livar upp din inredning och tar den till helt nya höjder! Se till exempel den vackra kulören Duft, som har svaga röda undertoner vilket gör den till en härlig beige, grå, rosa nyans. 

En väggfärg i någon beige nyans går aldrig ur tiden. Den här sortens kulörer verkar mindre hårda och svala än gråtonerna, men utstrålar mycket mer personlighet än en klassisk vit väggfärg. Färgen beige skapar lugn och får din heminredning att verka dämpad. Du kan applicera en beige nyans ensam eller kombinera den med olika toner. Det finns nästan inga regler när du komponerar färger ur en beige färgskala. En vägg målad med beige färg skapar ett naturligt uttryck och betonar de naturliga beige tonerna som vi hittar runt om i världen. Om du gillar lite mer kulörta nyanser på väggarna är en beige basfärg optimal som den lugna basfärgen. Se till att undertonerna spelar samman när du sätter ihop olika kulörer – en varm, ljus, orange tillsammans med en varm mörkgrön nyans fungerar bra med en varm ljusbeige – denna kommer fungerar som den sammanlänkande faktorn i inredningen.

Sandfärgad kalkfärg

Den minimalistiska trend som dominerat Norden i decennier har fått oss att lite glömma de vackra sandfärgade nyanserna. Men, lyckligtvis är de på väg tillbaka till våra hem! En sandfärgad kalkfärg skapar en varm och omslutande känsla utan att absorbera allt ljus. Den smälter perfekt in i den bruna och jordnära trenden samtidigt som den håller helheten ljus och luftig.

Tänk på att när du dekorerar med beigefärg, var uppmärksam på vilka kulörer husets invändiga snickerier är målade med. Om dina paneler, väggar och dörrar är målade med en sval bruten vit, kommer en beige vägg att se smutsig ut bredvid den. Se till att dina snickerier har några varma undertoner så att de fungerar med dina nymålade väggar.