Pride är för alla: Ett färgrikt firande av mångfallet

Den förste Pride paraden hände i New Yorks gater i 1970 som en protest mot förföljelsen av homosexuella och lesbiska. Begivenheten blev av många ansett som en skälsättande begivenhet i kampen för LGBT+ personers rättigheter i Amerika. 

 

Efteråt har Pride med åren växt sig gigantiskt stort och är nu en global begivenhet där alla är bjudna med att delta. Barn, vuxna och allt däremellan går genom gaterna iklädd de vackra och igenkännliga regnbågsfärgerna för att bokstavligen bekänna kulör.

 

Kreativiteten är stor och mängden av olika Pride-merchandise har liksom populariteten ökat enormt mycket. På Badgeland har vi också noterat oss den stora efterfrågan och företaget erbjuder nu en mängd av vackra Pride-produkter – och andra relaterade effekt i t.ex. de icke-binära och transkönade färgarna. 

 

Kärlek i många former

Om du själva är en del av queer-miljön eller bara vill visa din sympati och förståelse finns det alltså många möjligheter för att fira kärleken med regnbågens färger. 

 

En av de mest populära produkterna är pins och badges i de karakteristiska Pride-färgerna. Badges kan göras i många storlekar och former och motivet kan enkelt anpassas. Med en regnbågsfärgad bakgrund och ett namn printat på har du exempelvis en fantastisk namnskylt till workshops eller liknande.  

 

Badges är inte så dyra och kan enkelt produceras till ett speciellt tillfälle men däremot är pins oftast lite dyrare men mer eleganta och diskrete. Många vill därför använda en pin med pride flagga hela året som en fin liten detalj på deras outfits eller på väskan. 

De finns i många olika former och färger men också med mer specifika Pride-relaterade budskap, bland annat Feather Drag-pins, regnbåge pride flagga med kors, genderqueer-flagga, pins med personliga pronominer – och mycket mer. 

 

Måla dig i regnbågens färger 

Pride-parader, demonstrationer och fäster är nästan synonym med den sexfärgade regnbågen. Faktisk blir det nästan en sport att täcka sig mest möjligt från huvud till fot och här är ansiktsmålning mycket effektivt. Som något relativt nytt kan man nu få små stift med alla regnbågens färger i en så att du kan måla hela flaggan med ett enda drag.

 

De små målarstift passar perfekt i fickan, är producerat utan parfym och parabenor och är lämpliga för användning både i ansiktet och på kroppen. Det finns dessutom också stift för ansiktsmålning med andra relaterade flaggor som till exempel den pansexuella, den transkönade eller bisexuella flaggan. 

 

Dekorera till regnbågsfest  

Gillar du varken ansiktsmålning eller pins eller ska du bara arrangera en grym fest finns det massor med andra möjligheter. Ballonger i Pride-färgerna är ett vackert och uppsiktväckande sätt att dekorera på och nyckelsnöra kan fungera som en fin souvenir som dina gäster vill använda framöver

 

Spana in resten av Badgelands stora sortiment av Pride och LGBT+ reklam- och festartiklar här.